maandag 1 juli 2013

Aardbeiencake!



Met verse aardbeien uit de tuin kun je heerlijke smoothies maken. Maar ook aardbeienjam heb je zo gemaakt!


aardbeienjam gemaakt van aardbeien/appeldiksap/agar agar/citroensap.



Ook kun je met de verse aardbeien deze onderstaande cake bakken.




Benodigdheden:


  • 3 eieren
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 glas* kokosolie
  • 1 glas* yoghurt
  • 1 glas* rietsuiker**
  • 2, 5 glas* meel 
  • een kom
  • garde of mixer
  • cakevorm (24 cm)
*glas: 200 ml
**oerzoet



Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200 graden.


Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom. Vet een cakevorm (24 cm) in met olie. Schenk het cakebeslag in de vorm. Bak de cake in ca. 45 minuten gaar.  Prik met een satéstokje in de cake om na te gaan of de cake gaar is. Als de cake gaar is, komt het satéstokje er droog uit.

Laat de cake even afkoelen. Plaats de cake op een bord. Doe er verse aardbeienjam op. Leg er aardbeienschijven op. 

Variatietip:

-Wil je een eierkoekachtige cake? Vervang de yoghurt door een eetlepel appelazijn. 
-Oerzoet (ongeraffineerde rietsuiker) kun je uiteraard vervangen door andere gezondere suikervervangers. Voorbeelden van die suikervervangers zijn: palmsuiker, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop etc.










2 opmerkingen:

Tante Jannie zei

Heerlijk! Ik heb vorig jaar ook zelf aardbeienjam gemaakt. Van gekocht aardbeien moet ik er eerlijk bij zeggen. De aardbeitjes aan mijn eigen plantjes worden niet zo groot... Komt denk ik omdat ze in een potje staan. Och, het ziet er gezellig uit op het balkon :)

Anoniem zei

Mmmmmm, ziet er heerlijk zomers uit!