donderdag 23 augustus 2012

En daar was het pofjurkje en het pofbroekje voor prinsesje Hafsa...

Gemaakt van een vrolijke ribstof met bloemetjes motief
De voorzijde van het pofjurkje.


De achterzijde van het pofjurkje.

Het pofmouwtje.

De pofmouwen doen het goed!

maandag 20 augustus 2012

Hartige filodeeghapjes met visvruchten.

Echt iets voor de kook -en bakknutselaars!

Met filodeeg kun je ook lekker creatief bezig zijn. Zo kun je van die lekkere loempia's maken of van die driehoekvormige hapjes. Dus echt iets voor de knutselaars onder ons ....knippen en vouwen! Even oefenen en je hebt een zeer smakelijk knutselwerk geproduceerd!


Wel even eerst mijn boodschappenlijst voor de 'knutselles':

Gemengde zeevruchten  van de AH

Filodeeg te koop bij diverse supermarkten/toko's .
Chinese vermicceli te koop bij een toko.
Laurierblad oa te koop bij de AH





Benodigdheden:

filodeeg
een halve zak gemengde zeevruchten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
1 bosje koriander
gember
zwarte peper
zout
sambal
1 laurierblad
knoflook
transparante Chinese vermicelli
olie of boter

Voor het bewerken van de filodeeg: 

gesmolten boter.

Bereidingswijze:

Snijd de ui, de knoflook en de paprika's in kleine stukjes.
Bak de ui samen met de knoflook in een pan met een eetlepel olie.
Voeg de stukjes paprika en de fijngesneden koriander toe.
Voeg de kruiden naar smaak toe.
Ondertussen kook je de Chinese vermicelli volgens de bereidingswijze zoals vermeld staat op de verpakking.
Meng de gekookte vermicelli met de paprikamengsel. Laat het geheel afkoelen.

Knip een filodeegvel in drie repen. Besmeer een reep met de gesmolten boter. En vul de repen zoals op de onderstaande instructiefoto te zien is.


Leg de gevulde filodeeghapjes op een bakplaat. Besmeer de bovenkant van de hapjes met gesmolten boter. Bak ze in ongeveer 20 - 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met stukjes citroen en chillisaus!