gezond en wel


De voordelen van appelazijn!



Wellicht denk je bij het woord 'appelazijn' aan de zurige, sterke geur en aan de bittere smaak. Maar wist je dat appelazijn een super goed natuurlijk product is en het heel wat gezondheidsvoordelen kent?


Er zijn heel wat voordelen op te noemen. Ik heb er slechts een paar hieronder opgesomd. Online en in diverse boeken kun je meer info. terug vinden over dit superproduct









- Wanneer je appelazijn inwendig gebruikt, brengt het de volgende voordelen met zich mee:

  • Azijn bestrijdt bacteriën en schimmels.
  • Het verlaagt de bloeddruk.
  • Het bevordert de spijsvertering.
  • Het is goed voor de algehele stofwisseling.
  • Het is goed tegen allerlei huidkwalen, zoals eczeem en ontstekingen.
  • Het werkt cholesterolverlagend.
  • Het vermindert migraine.
  • Het zorgt voor een gave huid.
  • Het maakt de darmen schoon. Het doodt o.a. de parasieten in de darmen.
  • En het heeft nog veel meer andere voordelen.

Toepassing:

Drink elke ochtend op een nuchtere maag een glas water met 2 eetlepels appelazijn en een theelepel biologische honing. 

- Verder is appelazijn ook goed om uitwendig op het lichaam te gebruiken. Zo kun je het gebruiken als:
  • zonnebrand
  • bij verbranding: doe snel wat appelazijn op de brandwond om blaren te voorkomen. 
  • als hair conditioner voor glanzend haar (zie tips) 
  • om roos te behandelen
  • als ontsmettingsmiddel
Ook wordt appelazijn gebruikt bij het bereiden van vlees, salades en diverse baksels. 


Tot slot nog wat tips:

  • Het beste type appelazijn is de azijn die gemaakt is van koud geperste, biologische geteelde appels. Er is geen gebruik gemaakt van chemicaliën of conserveringsmiddelen. Het is dan ook niet gepasteuriseerd.
  • Vul 1/2 deel van een sprayflesje met appelazijn en de ander helft met water. Voeg wat bicarbonaat toe. Spray de mengsel over het haar. Masseer het goed in op de hoofdhuid en in het haar. Goed spoelen.  
  • Spray tot slot een mengsel van alleen appelazijn in combinatie met water over het haar voor een glanzend effect. Maak je niet druk over de zure geur. Die ruik je daarna echt niet meer. 
  • Waar is het te koop? Je kunt het in de reformwinkel aanschaffen, maar ook online.  
  • En ook hier geldt weer dat alles waar TE voor staat, niet goed voor je is. 


                                                              Appelazijn

Belangrijk: raadpleeg een deskundige bij klachten. Dit artikel is bedoeld om dit superproduct onder de aandacht te brengen.


Wist je datjes over gezond haar en natuurlijke haarverzorging:

Wist je dat:

  •  gezonde voeding de basis is voor mooi en gezond haar? Tips: Eet veel groente en fruit die natuurlijke suikers bevatten en gezonde vetten, waaronder kokosolie. Vermijd producten met conserveringsmiddelen. Probeer zo onbewerkt mogelijk te eten. Kruiden toevoegen aan het eten geeft niet alleen een speciale smaak, maar draagt ook bij aan een goede gezondheid en uiteindelijk ook voor gezond haar.
  • stress funest is voor het haar? Tips: organiseer je dagplanning efficiënt door ook ontspanningsmomenten in te plannen. Voer wat ontspanningsoefeningen uit. Uitstapjes in de natuur doet de mens goed!
  • voldoende slaap helpt bij de groei en vernieuwing van het haar?
  • je beter verzorgingsproducten moet vermijden die chemicaliën bevatten? Ze zijn niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar beschadigen ook het haar op langer termijn. Tips: gebruik natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar. Ik gebruik nu al een tijdje een natuurlijke zeep (zie hieronder het kopje: shampoo!) voor zowel het lichaam als voor het haar. Het haar krijgt zijn natuurlijke glans weer terug en voelt heerlijk zacht aan. 
  • diverse natuurlijke oliën goed is voor het haar? Zo kun je oa denken aan kokosolie, amandelolie, olijfolie, arganolie etc.
  • föhnen en stijlen door de verhitting het haar beschadigd?
  • henna het haar versterkt? Meer info. over henna lees je zeer binnenkort in een ander artikel op deze blog.

Natuurlijke shampoo


Tegenwoordig heb je veel keuze uit diverse natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar. Zelf heb ik van alles uitgeprobeerd. Waar ik zelf zeer tevreden mee ben (na getipt te zijn door een vriendin), is deze natuurlijke zeep: 



Je haar krijgt zijn glans terug en voelt heerlijk zacht aan! Tip: doe na het douchen meteen een klein beetje natuurlijke olie in het haar en op de huid. Deze natuurlijke zeep kun je bij Marokkaanse winkeltjes kopen.


Zelf natuurlijke tandpasta maken!


Julia Kang is schrijfster van het boek ´100% gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl' . 
In het bovenstaande filmpje laat Julia zien hoe je op een eenvoudige manier met slechts 3 ingrediënten zelf tandpasta kunt maken. 
Ik was zelf op zoek naar een alternatief voor al die chemische toevoegingen die in tandpasta´s zitten. En zo kwam ik bij Julia terecht. De tandpasta is heel eenvoudig te maken met slechts de volgende ingrediënten: 
kokosolie
bicarbonaat 
etherische pepermuntolie 


Mama`s die borstvoeding geven, vergeet jezelf niet!


Het is welbekend dat het geven van borstvoeding super goed is voor zowel de borstvoedende mama's als voor het kind. Zo brengt borstvoeding voor zowel de mama als het kind gezondheidsvoordelen met zich mee. Je kunt denken aan bescherming tegen allergieën en allerlei ziektes. Ook versterkt het, het immuunsysteem van het kind en bevat het antistoffen tegen allerlei ziektes. Mama's die borstvoeding geven, verlagen de kans om later borst- en eierstokkanker te krijgen.  Naast deze gezondheidsredenen  bevordert het borstvoeden ook het hechtingsproces tussen moeder en kind; ben je goedkoper uit en heb je het altijd bij de hand. Als je aan al deze voordelen denkt, is jouw keuze zo gemaakt. Je besluit om borstvoeding te gaan geven. Je wilt immers het beste voor jouw kind! Maar let er dan wel op dat je goed voor jezelf blijft zorgen! Zo kunnen jullie beiden genieten van de borstvoedingsperiode! Hieronder wat ervaringstips!


Borstvoedingscursus:
Voordat je gaat starten met het borstvoeden, wil je er uiteraard alles over weten. Je kan er tegenwoordig veel over lezen in boeken en ook op het internet. Maar er bestaan ook borstvoedingscursussen waar je tijdens jouw zwangerschap naartoe kunt gaan. Zo leer je oa de verschillende aanlegtechnieken en wat je dient te doen bij eventuele startproblemen. Heel erg handig dus!

Hulp inschakelen:
Voor het eerst aanleggen, kan spannend zijn. Laat je goed steunen door jouw partner en schakel tijdig een lactatiekundige in als je echt even niet verder kan. 

Rust:
Zorg ervoor dat je als mama goed je rust pakt. Indien het mogelijk is, doe een middagdutje. Of ga een uurtje eerder naar bed.

Goede voeding:
Zorg ervoor dat je goed eet en voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Gebruik ter aanvulling bijvoorbeeld: prenatal nutrients. Deze multivitamine is speciaal bedoeld voor zwangere en borstvoedende vrouwen. Naast de nodige vitamines en mineralen is het ook van belang om voldoende gezonde vetten te nuttigen. Denk aan olijfolie, kokosolie en roomboter (grasboter). Maar ook het nuttigen van vette vis, noten en avocado zorgen voor de nodige gezonde vetzuren.
Naast voeding is voldoende vocht binnen krijgen ook erg belangrijk! Tip: drink een glas water of iets anders bij elk moment van voeden.

Volg je eigen gevoel:
Als mama weet jij uiteindelijk wat het beste voor jezelf en voor jouw kind is. Wees daar niet onzeker over. En geniet vooral van jouw spruitje!



Geen opmerkingen: