donderdag 11 april 2013

Paelo lunch: amandelbrood met sardine/groene olijven/tomaatuienmengsel.



Benodigdheden:

De amandelbrood:
Inspiratie voor dit recept vind je op de blog van Heleen.
Ik heb het recept een klein beetje aangepast.

250 gram amandelmeel
2 el kokosrasp
3 el gebroken lijnzaad
1/4 keltische zeezout
1 1/2 tl bicarbonaat
1 el appelcider azijn
2 eieren
50 ml kokosolie
1 el honing


Broodbeleg:
sardine of een ander vissoort
1 tomaat (vleestomaat)
lente-ui of een halve ui
Keltische zeezout
gemengde peper
olijfolie
Groene olijfjes

Bereidingswijze:

De amandelbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de amandelbrood door de droge ingrediĆ«nten samen te voegen in een kom. Voeg vervolgens de eieren, kokosolie, honing en azijn toe.
Neem een kleine broodbakblik. Leg er een velletje bakpapier in. Verdeel het beslag erin en bak de brood in 30 minuten gaar.

Broodbeleg: 
Snijd de lente-ui in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur en voeg de lente-ui toe. Snijd de tomaat in blokjes en voeg het bij de lente-ui toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Beleg jouw sneetje amandelbrood met de tomaatuienmengsel en leg er stukjes vis en groene olijfjes op.

Eet smakelijk!