donderdag 21 februari 2013

Paella met stukjes kip en zeevruchten!


Paella wordt op diverse manieren bereid. Je hebt uiteraard ook van die kant en klare maaltijdpakketten te koop. Maar wat smaakt er veel lekkerder dan zelfgemaakte paella?!!! Juist, de zelfgemaakte paella! Na wat geknutsel in de keuken, hieronder mijn eigen paellarecept. En uiteraard, zonder kant en klare bouillonblokjes of kant en klare kruidenzakjes. Gewoon zelf je eigen kruiden/specerijen toevoegen. En echt, het smaakt verrukkelijk! 

Benodigdheden:


300 gram zeevruchten 
300 gram kipfilet
handje vol erwten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
2 tomaten
paar takken peterselie
2 wortels
1 teentje knoflook of knoflookpoeder
1 glas rijst (inhoud 200 ml)
1 glas water

zout 
olie (kokosolie)

Kruiden/ specerijen:
zwarte peper*
paprikapoeder*
gember*
kurkuma*
koriander*

paar saffraandraadjes

* een theelepeltje

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet, paprika's, wortels, ui, peterselie in stukjes. Rasp de knoflookteen.
Doe wat olie in de pan.  Doe de in stukken gesneden ui en geraspte knoflookteentje in de pan. Voeg de in stukken gesneden kipfilet toe. Na ongeveer 5 minuten voeg je de gesneden groente en erwten toe. Voeg vervolgens de specerijen en peterselie toe. Doe de zeevruchten erbij. Voeg zout naar smaak toe. Roer het geheel goed. Voeg de rijst en water toe. Laat het geheel zo'n 20 minuten op zacht vuur koken. 

Eet smakelijk!






Geen opmerkingen: