dinsdag 26 februari 2013

Help, mijn kind weigert 's avonds te eten!

Lastige eters, wie kent ze niet?! 
Waarom zou zo´n peuter nou niet mee willen eten tijdens het avondeten.

Als mama van een peuter van 3 jaar bedenk ik me soms suf wat ik voor het avondeten klaar ga maken. Ik wil vaak wel dat het verantwoord is, dus met oa voldoende groente. Ik begin dan te koken en uiteindelijk kan de tafel gedekt worden. Maar dan....Meneertje van 3 wil niet eens proeven van het eten. Hij duwt het bordje gewoon van zich af! Grrrr.....En ik wil dan absoluut niet gaan dwingen, want dat werkt toch averechts. Maar ja, daar zit ik dan met het gevulde bord wat maar niet leeg gaat. Herkenbaar? 

Vaak krijg je het advies om naar het eetpatroon van het kind te gaan kijken. Wat eet en drinkt hij allemaal overdag? Het kan zijn dat hij overdag toch veel tussendoortjes heeft gegeten en/of veel gedronken heeft. Dit vult ook het maagje, waardoor hij gewoon voldaan aan het avondeten zit. Het avondeten kan er dan toch niet meer bij. Zo is dat ook het geval bij de 3 jarige Lukas in het onderstaande filmpje. 

Maar ja, ik denk niet dat het alleen maar aan het 'teveel' tussendoortjes en veel drinken ligt. Ook het eigen willetje komt volop in ontwikkeling rond deze leeftijd! Herkenbaar?

1 opmerking:

Oum Abdillah zei

Ik mag eerlijk gezegd niet klagen over het eetgedrag van mijn kinderen alhamdoulillah. Idd dat is misschien ook een periode waar ze door moeten. Als een van mijn kinderen in zo'n periode zit, of het is gewoon iets dat ze niet graag lusten werk ik vaak met dessertjes (toetjes). Degene die haar/zijn bordje leeg eet krijgt iets lekkers.