donderdag 10 januari 2013

Maak je eigen notenrepen.





Benodigdheden:


250 gram ongezoute, rauwe noten.
1 pakje santen (creamed coconut)
1 eetlepel honing
handvol rozijnen
1 eetlepel kaneel


oa verkrijgbaar bij de toko/AH

Bereidingswijze:

Eventueel kun je de noten even laten weken. Hak de noten in stukken. Gebruik hiervoor een keukenmachine. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de noten uit over een bakblik en rooster ze in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. Ik laat de noten op laag temperatuur rustig goudbruin worden. Ook schep ik tussendoor de noten een paar keer om, om aanbranden te voorkomen.

In een pan smelt je de santen op heel laag vuur. Zodra het gesmolten is, doe je de honing erbij. Voeg vervolgens de noten, rozijnen en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar. 

Op stukken aluminiumfolie doe je steeds 1 tot 2 eetlepels van het notenmengsel erop. Rol het op en druk het stevig plat, zodat er een reep ontstaat. In de diepvries kun je de repen hard laten worden. 

Eet smakelijk!




2 opmerkingen:

Mevrouw Wispeltuut zei

Bedankt voor je reactie. En dit ziet er erg lekker uit. Ik probeerde onlangs een amandelmelk te maken, maar die smaak viel me wat tegen, een beetje waterig.
Valt de reep niet uit elkaar als hij uit de vriezer is?

Mamakeuze MadeforHafsa zei

Hoi mevrouw Wispeltuut,

Het maken van amandelmelk staat nog op mijn lijstje! Ik ben dan ook benieuwd naar de smaak.

De reep valt niet uit elkaar als het uit de vriezer komt. Dat komt oa door de toevoeging van santen.
Ik maak ze overigens vrij kort en dik in vergelijking met de repen die we uit de supermarkt kennen.