zondag 19 mei 2013

Wist je datjes en tips over gezond haar en natuurlijke haarverzorging.

Wist je dat:

  •  gezonde voeding de basis is voor mooi en gezond haar? Tips: Eet veel groente en fruit die natuurlijke suikers bevatten en gezonde vetten, waaronder kokosolie. Vermijd producten met conserveringsmiddelen. Probeer zo onbewerkt mogelijk te eten. Kruiden toevoegen aan het eten geeft niet alleen een speciale smaak, maar draagt ook bij aan een goede gezondheid en uiteindelijk ook voor gezond haar.
  • stress funest is voor het haar? Tips: organiseer je dagplanning efficiënt door ook ontspanningsmomenten in te plannen. Voer wat ontspanningsoefeningen uit. Uitstapjes in de natuur doet de mens goed!
  • voldoende slaap helpt bij de groei en vernieuwing van het haar?
  • je beter verzorgingsproducten moet vermijden die chemicaliën bevatten? Ze zijn niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar beschadigen ook het haar op langer termijn. Tips: gebruik natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar. Ik gebruik nu al een tijdje een natuurlijke zeep (zie hieronder het kopje: shampoo!) voor zowel het lichaam als voor het haar. Het haar krijgt zijn natuurlijke glans weer terug en voelt heerlijk zacht aan. 
  • diverse natuurlijke oliën goed is voor het haar? Zo kun je oa denken aan kokosolie, amandelolie, olijfolie, arganolie etc.
  • föhnen en stijlen door de verhitting het haar beschadigd?
  • henna het haar versterkt? Meer info. over henna lees je zeer binnenkort in een ander artikel op deze blog.

Natuurlijke shampoo


Tegenwoordig heb je veel keuze uit diverse natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar. Zelf heb ik van alles uitgeprobeerd. Waar ik zelf zeer tevreden mee ben (na getipt te zijn door een vriendin), is deze natuurlijke zeep: Je haar krijgt zijn glans terug en voelt heerlijk zacht aan! Tip: doe na het douchen meteen een klein beetje natuurlijke olie in het haar en op de huid. Deze natuurlijke zeep kun je bij Marokkaanse winkeltjes kopen. Grijp nu je kans om deze zeep te testen! Ik geef er namelijk 1 weg! Zie mijn artikel: Mijn eerste Give-Away!Geen opmerkingen: