woensdag 30 januari 2013

Bakken met Amandelmeel.

Het is mij opgevallen dat er steeds meer mensen graag bakken met amandelmeel. Het was mij zelfs nooit eerder opgevallen dat er ook amandelmeel verkocht wordt in diverse winkels. Ik maakte de meel zelf als ik bepaalde koekjes wou maken. De baksels van amandelmeel smaken heerlijk! Ik heb hieronder wat recepten van andere bloggers als inspiratiebron gebruikt, maar mijn eigen draai eraan gegeven. Het resultaat mag er zeker zijn! Ik zou zeggen: ga ook eens lekker bakken met amandelmeel. En eet smakelijk alvast!


Appelgebak op basis van amandelmeel

Mijn appelgebakbeslag leg ik op een bakpapier en doe dat in een cakevorm.  Ik voeg een eetlepel honing bij mijn deegmengsel. Ik heb bij dit gebak een handje vol door de helft gesneden blanke rozijnen gebruikt.
Hier heb ik een handje vol krenten gebruikt.Wafels op basis van amandelmeel


In plaats van 4 eieren gebruik in 2 eieren. Ook doe ik er gewoon water in, dus geen prikwater. De wafels smaken heerlijk met wat honing en plakjes banaan. mmm...


sesam/amandelmeelcrackers

Deze crackers heb ik zowel met geroosterde als ongeroosterde sesamzaad gemaakt. Mijn voorkeur gaat uit naar de geroosterde sesamzaad. Ik voeg naast de himalayazout de volgende kruiden toe: rozemarijn, tijm en basilicum.  


2 opmerkingen:

Janine zei

Boterkoek is ook echt fantastisch met amandelmeel, ook omdat de notensmaak nog wat extra naar voren komt. Gewoon een recept voor boterkoek volgen, maar in plaats van bloem, amandelmeel gebruiken.
Erg fijne toevoeging: walnoten of andere noten en rozijnen.
Heel gezond is het niet, want boterkoek vraagt om roomboter ;) maar lekker is het zeker!
Ik gebruik trouwens agavesiroop ipv suiker. Voor het bakken kan stevia trouwens ook goed als zoetstofvervanger.

Veel plezier en bedankt voor de recepten hierboven!

Mamakeuze MadeforHafsa zei

Mmm, boterkoek van amandelmeel! Dat lijkt me ook een heerlijk recept! Trouwens roomboter is juist een gezonde keuze! Binnenkort een blog daarover!