maandag 18 februari 2013

Dorade met tomatensaus en zoete aardappelen.



Benodigdheden:


1 dorade
2 zoete aardappelen
1 citroen

Voor de tomatensaus:

2 el olie (olijfolie of kokosolie)
1 ui
1 bosje koriander
3 vleestomaten
1 el blanke rozijnen
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl gedroogde basilicum

Voor de marinade:

1 teentje knoflook
1/2 ui
1/2 bosje koriander
1 el olie (olijfolie of kokosolie)
paar saffraandraadjes
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
1/2 tl komijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de marinade voor de vis. Besmeer de dorade met de marinade. 
Maak de tomatensaus door kleine stukjes tomaten, stukjes ui, de blanke rozijnen en kruiden goed te mengen. Eventueel gebruik je een keukenmachine om de tomaten en ui te mixen. Mix het dan niet te lang om geen waterige massa te krijgen. 
Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de dorade erin. Leg de ovenschaal in de oven, bedekt met een aluminiumfolie. Na 30 minuten haal je de aluminiumfolie eraf en laat je de vis nog een kwartier in de oven. De zoete aardappelen kun je ook in de oven gaar laten worden. Ik leg ze naast de ovenschaal in de oven en laat ze samen met de vis gaar worden.

Variatietips: 

- Serveer er wat gamba`s en garnalen bij.
- Serveer een paar groene olijven erbij.
- Voor de aardappeleters: serveer er gestoomde, gekruide, gegrilde aardappelpartjes bij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: